lördag, juli 15, 2006

Att leka på order

Efter att ha sovit någon timma var det dags att släpa sig till Posten. På en Lördag! Surt nog kan tyckas. Men ska det lekas på kommando så ska det. Små bolltävlingar, nån tokig massage, en tipspromenad och så lite fruktätning. Dagen ska ha att den också innehåller mycket småpauser med kopiösa mängder kaffe. Kaffe och förnedring helt enkelt. En dag av teambuilding på Posten.

Ok för att det är surt att jobba i vanliga fall men att leka på order tar fan priset. Cheferna kontrollerar och vi leker. Cheferna antecknar poäng och vi förväntas bry oss. Priser delas ut och vi ska bli glada. Förnedring på kubik kort och gott. ”Ta ett djupt andetag och tänk bort vardagsbekymmer” som frasen löd på dagens avslappningsövning.

Varför detta då? För det råkar ju inte bara bli så att vi får lön för att leka (tvingas leka för att få lön om vi ska prata klarspråk). Nä, det handlar ju om att Posten vill skapa en ”Vi på Posten” känsla, ”Här på Posten är vi en ända stor familj, vi tänker på varandra och cheferna är lite som föräldrar” och ”se nu delar Posten med sig av godbitarna till oss som jobbar, vi betyder nåt och det handlar inte bara om vinster”. Men shit! Påven berättar ju bättre sagor… Målet är att få oss att vara mindre missnöjda och jobba bättre (högre vinster) utan att egentligen ge oss någonting som vi vill ha.

Hur blev det då med familjekänslan? Inte så mycket är väl troligt. De som var roade av dagen var ju inte direkt i majoritet. Snarare bättrades motsatts – vi emot Posten – på (att driftledare beordrade lek och kontrollerade utan att delta bidrog säkerligen). Man snackade ju lite med arbetskamrater man inte snackat med tidigare. Ökad kommunikation är ju ganska ofta bra kommunikation. Vi fick ytterliggare ett samtalsämne där ett ”vi” kunde sättas emot Posten. ”Vad fan måste vi förnedras genom lek för. Det skapas ju inte ens vinster”.

Inte för att vi ska bry oss om produktivitet och vinster men den här skiten hade vi gärna sluppit.

1 kommentar:

Sommarjobbare i Årsta sa...

Det är skrattretande att det satsas på teambuilding inom Posten när många arbetsstationer på postterminalerna helt isolerar arbetare ifrån varandra. När jag jobbar i Årsta är det värsta som finns att hamna vid ett par stressiga staplar med bara en arbetskamrat på samma station och dessutom helt utan att kunna samtala med henne pga. avståndet och bullret. Bryter man mot de direktiv som finns vid stationerna (exempelvis om man står tre eller fyra vid en stapel eller om man arbetar tillsammans)får man dessutom ibland en tillsägning av lagledaren eller någon annan överordnad. Som du antydde handlar teambuildningen förmodligen inte alls om relationerna mellan arbetare utan mellan enskilda arbetare och företaget (förbättra relationen och skapa lojalitet). Sätter man teambuildningen i sitt sammanhang så framstår ju din dag som en ren förolämpning mot alla oss som jobbar på Posten. De struntar ju egentligen i den sociala arbetsmiljön.