måndag, juli 27, 2009

Vetenskapen har talat, alla sköna stolar måste bort

Posten håller sig verkligen i framkant när det gäller modern arbetsutrustning! Vi har inga stolar längre någonstans utom i videon, bara nya, hippa anordningar på hjul, sitsen ser ut som en cykelsadel och är ganska hård inget för veklingar. Vissa anser att de nya stolarna borde fått lov att utvärderas en tid innan man dumpade alla de gamla? Men trams, ut med dem bara! Den fjärde juli fick vi även våra nya härliga sorteringsfack installerade. Högteknologi och elektronik! Vi har fått en grundlig utbildning givetvis. Hur man ska bära sig åt för att höja o sänka facken, Och hur bra det är med de nya stå-stolarna. Nu år 2009 är det ju stå-sitta som gäller. Det vet ju alla som har nån koll. Och för säkerhets skull har posten skrotat alla våra gamla sköna stolar.

Och naturligtvis alla fotpallar! Så att vi inte ska frestas att försöka sitta på ståstolarna. På det gamla omoderna sättet.Vi har ju fått utbildning och allt. Men vissa förstår ju inte sitt eget bästa! Jag har redan hört flera otacksamma kollegor klaga på att de får ont i baken! Att ändan liksom domnar bort efter ett tag. Ååh Dessa kverulanter!!

Och för att inte tala om den estetiska förbättringen. Vackra bilder med datorgenerererade, fräscha blå sorteringsfack i perfekta rader. Vem kan motstå en sån strömlinjeformad vision för framtiden. Så klart att man måste slänga ut allt som kan störa helheten. Synd att man inte kan ersätta personalen med duracellkaniner eller nåt, men det kommer väl.

7 kommentarer:

D. sa...

Ja, dessa jävla stolar har införts här också. Posten lär ju hoppas att varje postis ska sortera mer och snabbare. Kan ju ligga nåt i det, är ju svårt att slappna av någon minut om man sitter (förlåt sitt-står) jävligt obekvämt. Det förekom en namninsamling mot de nya stolarna, en större del av arbetsstyrkan skrev på men såklart blev det nya stolar ändå. Vår ända styrka är vår förmåga (och hotet om) att inte arbeta. Posten skiter i vad vi tycker men är helt beroende av vad vi gör.

Ilona sa...

Hmm... ja det blir bara värre och värre... konstaterar en gammal "övertalig" postis!

Matte sa...

Tja!
För postens ledning är vi inte människor, vi är utbytbara enheter. Går någon sönder så är det bara att kasta denne på soptippen och sätta in en ny. Därför behandlas vi inte som människor, äldre brevbärare som inte kan springa lika fort som yngre kommer att ifrågasättas i sin yrkesroll och helt enkelt få sparken då dom inte duger inför den allsmäktiga arbetsbeskrivningen som vi alla tvingats att anta genom vårt andefattiga facks försorg. Cheferna säger att tillvaron blir allt tuffare ute i samhället och därför anpassar sig posten efter det. Alltså, sparka på dom som redan ligger, täpp till käften på dom som protesterar, visa dom jävlarna vem som bestämmer genom att införa obekväma ståstolar!

Anonym sa...

Vad är det för stolar ni har? Alltså är det för de som jobbar på terminal eller? För det är väl inte på vanliga utdelningskontor dessa stolar finns? Vi får minsann stå hela dagarna. Skulle vara glada om vi hade ståstolar.. :-D

Anonym sa...

För att svara på frågan. Dessa stolar införs på terminaler.

Anonym sa...

Har du ingen erfarenhet av paketterminalen i Segeltorp? Jobbade natt där i drygt ett år, längtar inte tillbaka precis.

Kämpa på alla postenanställda!

noori mohd sa...

Hej,
Post ledningen forsätter att nedvärdera oss alla dvs de som jobbar på golvet. Kolla vara på de nya stolarna.De är inte alls bekväma.Det går inte att sitta på dem. Vi ville ju inte ha de so kallade finna stolar.Men ingen jävel lyssnar på oss.
Sverige börjar likna som de so kallade tredje världens länder.Men man fråga! vad gör de fackliga ?kompis kompis spel forsäter.
Jag tycker att man borde plocka bort de jävla stolarna omedelbart.
Men vem ska göra detta? Alla är rädda .Ingen vill öppna käften för att de kommer att förlora deras veckans frukt(På vår arbetsplats en gång i veckan får vi bannar. och äpplen ).
De facklig borde stödjer oss på golvet.Men detta kommer aldrig att hända. .Fackliga är aldrig på golvet .De är frikopplat från jobbet.På det här sättet arbetsgivare har köpt de.Och de har absolut ingen huvudverk om arbetarna.
Byt de fackliga och de jävla stolarna.
Dags att reagera annars blir det mycket värre.
Noori mohd