onsdag, oktober 01, 2008

Chefssjukan på Arken

Postens huvudkontor kallas Arken och ligger i Solna. Arken är ett jättelikt skrytbygge i glas och ser ut som ett kraschlandat rymdskepp med en stor jävla postlogga på.

En arbetskamrat berättade härom dan för mig om något som kallas ”Chefssjukan på Arken”. Arken är en märklig skapelse inte bara utifrån utan också inuti. Innandömet består av ett virrvarr av en sorts hängbroar som förbinder små rymdkapslar och plan med varandra. Stället består mest av luft på alla möjliga sätt kan man säga. När alla chefer och administrativ personal på Posten flyttade in i byggnaden för några år sedan så skulle så klart cheferna sitta högst upp som sig bör. Högst upp i Arken innebär typ 10 våningar upp.

Efter inte så lång tid uppstod problem. Cheferna gick runt och mådde dåligt, dom var ängsliga och oroliga. Till slut var psykologer tvungna att tillkallas och snart förstod man vad chefernas psykiska besvär berodde på. I och med att man var tvungen att gå över smala broar och sitta i kapslar som liksom svävade fritt i luften i kombination med att man satt högst upp i byggnaden gjorde att man gick runt och var yr och hade svindel hela dagarna. Och vips så började begreppet ”Chefssjukan på Arken” sprida sig neråt i leden.

Förutom att hela den här historien påminner om den där gamla grekiska sagan om att övermodiga inte ska flyga för nära solen så har den framför allt glatt massor av postarbetare genom åren och förhoppningsvis kan den nu glädja ännu fler.

Vi skrattar åt er era jävlar!

3 kommentarer:

R sa...

du missade att berätta att arken har öknamnet estonia (eller postonia) på grund av just den där sjösjukan som infann sej när dom började jobba där :-)

Men i övrigt är det en ganska fräck kåk.

Brevis sa...

underbar läsning !!! men uppdatera gärna bloggen lite oftare om tid finns! Kul att läsa idag att de inte blir några postboxar, fy fan för de blå !

Postis_no1 sa...

Saknar ni någon text, någon nyhet, någon betraktelse eller tycker att bloggen uppdateras för sällan. Skriv gärna ett litet ode och maila in till oss. Vi lägger upp allt som är bra;)