tisdag, januari 08, 2008

Gemenskap och fåntrattar

Vi som arbetar på Posten har absolut ingenting att säga till om när det gäller hur vårt arbete ska utföras och det är därför som vi tar oss den rätten på egen hand. Posten AB är i grunden ointresserade av att vi ska få vara med och bestämma men man förstår att i verkligheten skapar det här problem. För att vi inte ska ta saken i egna händer så har man skapat Interna dialogen, VIP, och nu senast Forum för Brevservice. Gemensamt för de här projekten eller vad man nu ska kalla dom är att skapa illusionen av att vi får vara med och bestämma. Man låtsas att ledningen och arbetarna tillsammans ska driva företaget framåt. Som om vi hade något gemensamt.

Interna dialogen är ett uppenbart jippo utan betydelse, den innebär att vi ska svara på förutbestämda frågor kring ett förutbestämt ämne och man får inte ens svara hur man vill för det finns ett antal förutbestämda svar som man måste välja på. Någon dialog är det knappast tal om, frågorna är ledande och det vi ska komma fram till är att Posten är ett grymt bra företag som enligt den rådande ekonomiska ordningen måste skära ned på personalen för att överleva. Forum för Brevservice skiljer sig inte från Interna dialogen, det är samma upplägg, förutom att den specifikt inriktar sig på att skapa ett intryck av att nu ska alla få vara med och bestämma över de kommande förändringarna inom Posten.

De här projekten är egentligen inget problem. Ingen vad jag hört köper det här yramset och det enda de bevisar är att man i ledningen är så rädda för oss att man tvingas ta till hela sin propagandaapparat. När det vankas Interna dialogen så suckas och stönas det bland oss. Men samtidigt så uppstår en skön gemenskap i att alla genomskådar och motarbetar spektaklet. Uppgifterna vi får hånas, ifrågasätts och frågorna bevärdigar vi inte med svar. Man ser t o m i vissa chefers ögon att dom inser att det här går ta mig fan ingen på.

Det är sällan hela arbetsplatsen samlas i ett rum på en gång så på sätt och vis får man väl tacka Posten för att dom genom Interna dialogen ger oss den möjligheten. För när alla samlas blir det uppror. Ingen, förutom enstaka fåntrattar, är nöjd med sin
arbetssituation på Posten och därför så kan jag rekommendera att alla utnyttjar de här tillfällena till att snacka ihop oss så att vi kan göra något åt allt det som är fel med dagens situation på Posten.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Mohahahahaha!! Jag jobbar som telefonintervjuare som ringer upp och stör folk i tid och otid och kan bara skriva under stycket "dialogen är ett uppenbart jippo utan betydelse, den innebär att vi ska svara på förutbestämda frågor kring ett förutbestämt ämne och man får inte ens svara hur man vill för det finns ett antal förutbestämda svar som man måste välja på. Någon dialog är det knappast tal om, frågorna är ledande och det vi ska komma fram till är att Posten är ett grymt bra företag som enligt den rådande ekonomiska ordningen måste skära ned på personalen för att överleva"; Byt ut Posten AB mot företaget X som gör yprodukterna så får du reda på vad våra frågor handlar om, frågor som vi skall upprepa till leda 15-20 ggr på en kväll. Eller som en kille jag intervjuade sa till mig "Jag tror de har beställt den här undersökningen av er för att bekräfta sin egen storhet".

Anonym sa...

Hej kamrater,
Ni skriver väldigt bra när det gäller läget på posten d.v.s. läget för oss all de post anställda. Det är inte bara Ni brevbärarna illa behandlas av post ledningen. Jag tycker läget är ännu värre på terminalerna. Man ändra schema utan att pratar med personalen. Man sätter i gång olika omorganisationerna som är helt och hållet värdelösa. Och vi som jobbar på terminalerna har en medeltids arbetsmiljon. Om ni se arbetsmiljon på min arbetsplats(segeltorp) blir ni säkert shockerat många tungt lyft, buller och smutsig.
Men min fråga är till er alla, Hur länge kommer vi att orka jobba på det här sättet? Är det inte dags ännu att offentligt avslöja post ledningens arbetarfientliga attityd.
Jag tycker att all vi bör träffas någon gång för att planer någon aktion mot detta post ledningens O-humana personal politik?
tack

Anonym sa...

ja vad skall man säga om posten och dess ODR central jo en chef som hotar sin personal om ni inte ställer upp och jobbar övertid det vill säga nästan varje lördag och söndag ja det kan bli 24tim på ett bräde så kan ni inte räkna med en tjänst på 100% men det hör till saken att där kommer nog aldrig att bli någon tjänst på 100%. Sen säger han till dom att ni kan sluta om ni inte trivs för jag har många som vill ha jobb. Vad är det för chef? Ledningen tycker han är bra och kunnig. Sen behandlar han och sin sekreterare eller vad hon nu är folk som är långtidsjuka som luft och dom får inte någon hjälp av dom .
Detta är Posten i Malmö och så är det nog på varje postterminal

Anonym sa...

Hello kamrater,

Forfarande väntar jag att ni skulle ordna något träff för att prata lite mera om vå läget på poste.
jag väntar på svaret!
tack

Anonym sa...

"Forfarande väntar jag att ni skulle ordna något träff för att prata lite mera om vå läget på poste. jag väntar på svaret!"

Varför väntar du på att andra ska göra nått? Ingenting förändras av sig själv! Ordna ett eget möte. Börja på din arbetsplats. Skapa en förening. Ställ krav, både på facket och på posten. Sammla alla och gå på fackets årsmöte, rösta in bra folk. Människor som vet vad det är att jobba på posten och som vägrar låta sig tystas av facktoppen.
det är ingen naturlag som gör att vi har det som idag, det är beslut. Beslut går att ändra på. Om man orkar ta strid...
Själv gav jag upp och sa upp mig.

Postis_no1 sa...

Jag tror det bästa är att börja snacka med folk runt omkring sig. Och med intresserade arbetare i när och fjärran. Ett offentligt möte känns inte som vårt nästa steg. Men va fan. Dra iväg ett mail till postverk@gmail.com och lägg ut om dina idéer så får vi se vad som händer. Är ju alltid en början...

/Linnea för Postverket